Internationale dag van de yoga

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, is het Internationale Yogadag. Met als thema dit jaar: yoga voor welzijn.

Yoga, wij zijn er natuurlijk helemaal vol van bij Full of Yoga! Ons hoef je niet meer te overtuigen dat yoga in grote mate bijdraagt aan het welzijn van eenieder die het beoefent, ongeacht de leeftijd van de yogi (i.e. iemand die yoga doet) en ongeacht welke stijl yoga je verkiest.

Als je begint met yoga voel je al snel het effect ervan. Ook bij kinderen zie je de voordelen van yoga al vlug.

Yoga draagt bij aan je fysieke welzijn. Je wordt sterker, leniger, gaat dieper ademen, laat je hart af en toe eens sneller kloppen en helpt je om tot rust te komen. Je leert je lichaam beter kennen, en je leert beter luisteren naar de signalen van je lichaam.

Zo helpt yoga je om je grenzen te respecteren en om af en toe op een zachte manier je grenzen te verleggen.

 

Daarnaast heb je de talrijke voordelen voor je mentale en emotionele welzijn.

Het beoefenen van yoga verhoogt je veerkracht. Je zelfvertrouwen krijgt een boost en het helpt je ook bij het reguleren van je emoties. Het is ook meermaals bewezen dat het beoefenen van yoga helpt om je stress te verlagen. Yoga draagt bij aan je focus en concentratie. Daarenboven bevordert het ook je inlevingsvermogen en je communicatievaardigheden.

Er zijn dus talrijke voordelen verbonden aan yoga doen, teveel om allemaal op te noemen. Die voordelen voel je tijdens de yogales maar zeker ook naast de yogamat, in het alledaagse leven!

Wat het nog beter maakt: yoga is heel laagdrempelig. Je hebt er geen duur materiaal voor nodig, het is geschikt voor alle leeftijden en alle lichamen, en je hoeft er zelf je huis niet voor uit te komen.

Wat houdt er je nog tegen?

Dit is een uitnodiging om Internationale Yogadag samen te vieren, met het hele gezin! Met onderstaande tips kan je onmiddellijk aan de slag. Want bovenop de hierboven opgesomde voordelen, zorgt yoga vooral voor verbinding. Verbinding met jezelf en verbinding met elkaar.

Dus… BYOB (bring your own baby) en laten we beginnen!

Enkele tips:

 • Laat elk gezinslid om beurt een kaartje trekken en doe samen de oefening.

 • Houd het leuk en speels. Ga je kind niet verplichten of te veel corrigeren. Samen bewegen en genieten, dat is de essentie.

 • Verstop de kaartjes op een plaats in huis en ga op zoek! Vind je een kaartje? Dan doe je samen de oefening.

 • Heb je een baby? Die kan ook meedoen! Wees creatief en probeer je baby’tje zoveel mogelijk te betrekken bij de houdingen. Doe de oefeningen naast de wieg, geef je baby kusjes geven wanneer je van de hondhouding naar plankhouding gaat, wieg je baby in de boomhouding, etc.

 • Maak (samen of om beurt) een woord met de ABC yogakaarten, beeld dat woord uit en laat de andere(n) raden welk woord het is.

 • Haal het favoriete (prenten-)boek van je kind erbij en zoek in de kaarten houdingen om het verhaal mee uit te beelden.

 • Kies samen oefeningen uit de kaartenset waar je energie van krijgt. Zo heb je een yogamomentje dat je bvb. ’s ochtends kan doen voor het ontbijt.

 • Er zijn online heel wat leuke filmpjes te vinden om met je kinderen yoga te doen.

 • Kies met het hele gezin oefeningen uit de kaartenset die je helpen tot rust komen. Deze houdingen en oefeningen kan je dan bvb. toevoegen aan het avondritueel.

 • Internationale yogadag wordt traditioneel gevierd met 108 zonnegroeten. Begin met eentje en kijk wat er gebeurt. In de webshop vind je een poster met de zonnegroet voor kinderen én eentje voor volwassenen.

 • Met onze yogakaarten creëer je op een fijne manier een yogamomentje vol plezier, ontdekking en verbinding voor het hele gezin. Op de ene kant vind je een illustratie met de houding voor kinderen met daarbij een prentje die de fantasie aanspreekt. Op de andere kant staat de volwassen illustratie met de naam van de yogahouding, in het Sanskriet en het Nederlands. Je kiest zelf hoeveel houdingen en ademhalingsoefeningen je doet. Ben je een yogaleek? Dan zal je veel hebben aan de beschrijving van de yogahoudingen in het bijgeleverde ebook of via onze videotraining.

Laat je ons weten hoe jullie deze bijzondere dag vieren, met welke tip jullie aan de slag gaan? Stuur gerust je foto’s, filmpjes en/of ervaringen naar ons.

We wensen je een hele leuke, warme, speelse en verbindende Dag van de yoga toe!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

1 van 3

Shop onze producten