Yoga voor het slapengaan

Een goede nachtrust met een bijzonder yogaritueel
 
Herken je dit? Het moment dat je je kind vertelt 'schat, het is tijd om te slapen', lijkt het net alsof er iets wordt getriggerd en er een lampje bij hen gaat branden waardoor de chaos terugkeert. Althans hier toch met mijn oudste dochter... :)
 
Het zijn gewoontes en patronen. Net zoals wij onze gewoonten en patronen hebben in ons leven.
 
Met een mooi yoga ritueeltje kan je dit patroon een andere wending geven. Ik neem je graag mee.
 

1. Yoga

Start met bewegen. Laat die energie los, doe grondende oefeningen. Ga eens hard op de grond stampen, en doe daarna de houding van de ster, het hert, de boom en de hond. De houdingen kan je terug vinden in de kaartensets, die vind je hier.
 
Ga verder met zachte houdingen zoals de kat-koe en de vlinder, beweeg je benen als vleugels, zacht op en neer.
We sluiten af met houdingen om naar binnen te keren. We doen de kaars en de muis.

2. Massage

Wanneer je kind daarna rustig neerligt, kan je een zachte massage op de rug geven. Hier vinden ze het heel leuk om de dag met een massage te overlopen. Gebruik je fantasie om de massage na te doen.
Bijvoorbeeld; het regende vandaag (zachtjes tikken met je vingers), we gingen wandelen (stappen met je vingers), het werd donker (wrijven over de rug), de sterren kwamen (sterren tekenen, ...) Gebruik je verbeelding.
Als extra kan je je kind hier vragen wat hij leuk vond vandaag, waar hij dankbaar voor is. Dankbaarheid is een mooie waarde om de dag rustig mee af te sluiten.
 

3. Meditatie + ademhaling

Je kan het ritueeltje afsluiten met een boekje, een eigen verhaaltje of een korte meditatie. Hier houden ze enorm van de meditatie van de wolken. Volg maar even mee.
 
Beeld je in, we staan stevig op de grond, je armen vormen prachtige vleugels in hele mooie kleuren. Met die vleugels vliegen we nu omhoog, tot boven de wolken. Voel hoe je zweeft in de lucht. Tussen de wolken, onder de wolken en helemaal boven de wolken heen. We vliegen grote wolken voorbij en kleintjes, dikke en dunne. Voel de wind tussen je vleugels, over je buik, hoofd, ...
Kies een wolk uit en laat je zachtjes vallen in de grote wolk. Daar in die wolk is jouw mooiste droom. Denk maar eens goed na, hou die droom stevig vast en neem hem mee in je hartje. We zweven terug naar beneden, helemaal omlaag, naar je bedje, met je droom stevig in je armen. Adem nu zacht in, tot helemaal in je buik, voel hoe je buik bol wordt zoals een ballon. Adem uit, laat je ballon zachtjes leeglopen. We doen dit nog eens.
 
Slaap nu zacht lieve schat, met je droom stevig in je armen.
 
De afbeeldingen zijn illustraties uit de kaartenset 'voor jou en mij'.  Met onze yogakaarten hebben we een manier ontwikkeld om als ouder en kind samen yoga te leren op een leuke en speelse manier. Hiermee willen we ouders en kinderen stimuleren om een yogamoment in hun routine in te lassen om even 1-op-1 stil te staan bij de dag en écht rust te vinden. Ontdek ze hier  👇
Terug naar blog

Reactie plaatsen

1 van 4

Ontdek onze digitale producten en trainingen