Yoga ABC: Leer het Alfabet met Je Lichaam! Bewegend leren met letters.

Het startschot is gegeven!

Vrijdag keerden we met zijn allen terug naar de schoolbanken hier in België. In Nederland waren ze ons al voor!

Hoe dan ook, we zijn vertrokken voor een nieuw schooljaar vol leer- en groeikansen, uitdagingen en mooie herinneringen. Misschien ben jij of zijn je kinderen al heel de zomer aan het aftellen naar dit moment, misschien had je toch wat zenuwen in de aanloop naar de eerste schooldag.

Yoga: Hulpmiddel voor Balans en Leren 🧘‍♀️📚

Hoe jij of je kinderen zich ook voelen tijdens deze periode, opwinding zal er vast wel bij horen. Een nieuw begin, een nieuwe klasomgeving en een nieuwe leerkracht: er zijn heel wat prikkels die op de kinderen en gezinnen afkomen. Tijd om samen je yogamatjes uit te rollen en te gaan bewegen. Laat yoga een hulpmiddel zijn.

Niet alleen om al deze prikkels te verwerken maar ook als ondersteuning bij het leren.

Bewegend Leren met Yoga 🤸‍♂️🧠

👉 Yoga staat vooral bekend voor het brengen van rust in je lichaam en je hoofd. Dat effect heeft het uiteraard maar yoga doet zoveel meer dan dat! In het thema van ‘terug naar school’ wijzen we je graag op de positieve invloed die het beoefenen van yoga heeft op leren.

De beste manier voor kinderen om iets te leren is al spelend en in beweging.

✔️ Wanneer je bepaalde leerstof al bewegend aanbrengt of herhaalt, versterk je het leerproces doordat het hele lichaam actief betrokken is.

✔️ Door bewegend te leren stimuleer je de verschillende zintuigen wat dan weer zorgt voor een verdiept begrip van de leerstof.

✔️ Yoga inzetten als educatieve tool zorgt ervoor dat nieuwe informatie makkelijker wordt verwerkt en dieper verankert wordt in het geheugen. Beweging en de stimulatie van verschillende zintuigen zorgen voor versterkte neurale verbindingen. Wat kinderen leren wordt door yoga en bewegend leren effectiever opgenomen en beter begrepen wat zorgt voor blijvende kennis en vaardigheden.

‘Hoe doe je dat dan?’ hoor ik je denken.

Een mooi voorbeeld van bewegend leren met yoga als hulpmiddel is het Yoga ABC voor kinderen.

Deze kaartenset nodigt je uit om al spelend en in beweging de letters van het alfabet te exploreren en de automatiseren.

- Je kan de kaarten zowel thuis als in de klas inzetten.

- Giet het in spelvorm, als tussendoortje, laat oudere kinderen woorden maken met hun lichaam: de mogelijkheden zijn talrijk.

Bovendien krijg je bij aankoop van de kaarten begeleidende video’s per houding en een mooie poster met het hele Yoga ABC erop!

yoga abc kaarten full of yoga

KOOP DE KAARTEN HIER

Kan je niet wachten? Probeer dan eens de volgende video uit op ons YouTubekanaal. Een voorsmaakje van het Yoga ABC!

Klik op onderstaande afbeelding om naar de video te gaan.

We wensen je een leerrijk schooljaar vol beweging en rust.

yoga abc video full of yoga letteryoga kinderyoga

Back to blog

Leave a comment

1 of 3

Shop our products