ademhaling

De magie van ademhalingsoefeningen voor kinderen: ontdek de kracht van bewust ademen

De kracht van ademhaling, ook voor kinderen. - Full of yoga

Ademen.

We doen het de hele dag door en zelfs als we liggen te slapen blijven we ademen. Je adem blijft je hele leven bij je.

Maar hoeveel keer per dag ben jij je bewust van je adem? En sta je soms stil bij hoe je ademt?

Hoe je ademt is een belangrijk signaal van je lichaam dat je vertelt hoe het met je is.

Adem je snel en oppervlakkig? Gaat vooral je borstkas omhoog als je inademt? Dan voel je je waarschijnlijk zenuwachtig of opgewonden. Een snelle ademhaling verhoogt de adrenaline en bereidt je voor op iets spannend.

Adem je rustig en diep naar je buik? Dan voel je je rustig, veilig en op je gemak. Een trage ademhaling geeft het teken aan je zenuwstelsel en je lichaam dat alles ok is en dat je kan ontspannen.

Je adem vertelt je dus heel veel. Je kan je ademhaling zelfs gebruiken om tot rust te komen of om energie op te wekken. Even de tijd nemen om je adem op te merken, te voelen en om met aandacht te ademen kan een groot verschil maken voor je fysieke en emotionele welzijn. Ook bij kinderen.

Hoe kan je je kind leren stil staan bij de adem, hoe leer je ze tot rust komen en relaxeren met behulp van de adem? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Er zijn heel wat ademhalingsoefeningen op kindermaat (Deze vind je terug in digitale adem kleurplaten) maar voor nu geven we je alvast deze simpele ademhalingsoefening mee. Het is er eentje waarmee jij en je kind(-eren) wel bekend zijn. Het is een speelse oefening, met een grote impact én je kan er onmiddellijk mee aan de slag.

Het is…. bellen blazen!

Tijdens het bellen blazen adem je rustig en bewust in door de neus om dan traag en gecontroleerd uit te ademen door de mond.

Bellen blazen is niet alleen super leuk voor klein en groot, het helpt je ook om je stress te verminderen doordat je de uitademhaling gaat vertragen. Bovendien zullen je concentratie en focus erop vooruit gaan want blaas je te hard, dan barsten de bellen. Blaas je de verkeerde richting uit, dan heb je helemaal geen bellen.

Bewust bellen blazen is een heel eenvoudige manier om even stil te staan bij je adem en zo rust en ontspanning te ervaren.

Na het blazen kan je dan samen kijken hoe die glinsterende zeepbellen stilletjes wegzweven en zachtjes uit elkaar spatten. Om dan nog meer bellen te blazen natuurlijk!

Bellen blazen is speels, toegankelijk en heilzaam voor lichaam en geest. Win-win! Dus grijp die bellenblaas vast, ga naar buiten en ga met je kind(-eren) bewust bellen blazen!

Doen jullie mee?

 

 

De ademhalingsoefening is een onderdeel van de ademhalingen uit de 'digitale kleurplaten met ademhalingsoefeningen'. Ontdek ze in de webshop.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Volgende lezen

yoga, nooit te vroeg om te starten ;) - Full of yoga
3 yoga tussendoortjes voor meer rust en focus in de klas. - Full of yoga