yoga, nooit te vroeg om te starten ;)

yoga, nooit te vroeg om te starten ;) - Full of yoga

Vanaf welke leeftijd kunnen de yogakaarten gebruikt worden?

Dit is een vraag die ik heel vaak krijg ;)

Wij bij Full of Yoga vinden dat je nooit te vroeg kunt beginnen met yoga. Je hoeft helemaal niet op één been te staan om aan yoga te doen. Yoga is veel meer dan alleen houdingen aannemen.

Yoga is voelen. Yoga is ademen. Yoga is samen bewegen. Yoga is een manier om je lichaam te ontdekken.

Daarmee sluit je met yoga onmiddellijk aan op de leefwereld van jonge kinderen.

Het ontdekken van het lichaam begint namelijk al heel vroeg.  Elke dag leren kinderen iets nieuws over hun lichaam. Denk maar aan hoe baby’s bijvoorbeeld hun voeten in hun mond proberen steken. Op een heel natuurlijk manier doen ze al yoga.

Vaak nemen jonge kinderen zelfs houdingen aan waar wij volwassenen alleen van kunnen dromen!

Haal je kaarten er dus al maar heel vroeg bij om samen met je kind op een ongedwongen manier het lichaam te gaan ontdekken.

Uiteindelijk gaat yoga met je kind vooral over het samen zijn. Samen bewegen en genieten. Neem je baby en je peuter gerust mee op de mat voor een momentje van verbinding.

Hier enkele tips om met jonge kinderen aan de slag te gaan:

- Je baby wilt niks liever dan dicht bij je zijn, je liefde en je aanraking voelen. Houd je baby gerust dichtbij terwijl je yoga doet. Zo kan je de mat naast de wieg leggen of staande houdingen doen met je baby in de draagdoek.

- Laat je baby rondkruipen op je mat en zoek op een speelse en liefdevolle manier contact tijdens het yogamoment. Een kusje tussenin, een kriebeltje hier en daar wanneer je van houding verandert.  

- Neem je baby op de schoot wanneer je zittende houdingen doet of leg je baby eens op je buik om samen ontspannen te ademen. Ga op een ontspannen manier in verbinding met je kindje tijdens het yogamoment en geniet van elkaar!

- Peuters zijn heel actief en imiteren graag. Ga samen op de grond zitten, neem er de kaarten bij en ontdek. Speel! Verwacht niet dat een tweejarige de houdingen perfect gaat uitvoeren. Verwacht zelfs niet dat een peuter stil gaat zitten en aandachtig zal meedoen met de yoga.

- Probeer zelf een houding uit, geniet van het moment en neem het niet te serieus. Je peuter zal zien dat jij plezier beleeft aan bepaalde houdingen of dat je rust uitstraalt tijdens een ademhalingsoefening.  Weet dat ze onbewust heel veel oppikken, ook al lijkt dat misschien niet zo. Vaak komt je peuter dan wel knuffelen wanneer jij dan in savasana ligt te ontspannen.

- Kleuters hebben een rijke fantasie. Gebruik die fantasie om samen van bloem tot bloem te fladderen in de vlinderhouding.
Ga in de hondhouding op een denkbeeldige wandeling.
Raad welke houding van welke kaart wordt uitgebeeld.
Maak samen een bos door hand in hand in de boomhouding te komen staan.
Tover regenbogen tevoorschijn met je adem.
Maak met de kaarten een yogaverhaal.
Alles kan! Zolang jullie maar samen plezier beleven.

Yoga is voor iedereen en yoga kan op elke leeftijd. Ga samen op ontdekking met de kaarten en voel de verbinding met je kind.

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.

Weiterlesen

mindfulness voor kinderen
De kracht van ademhaling, ook voor kinderen. - Full of yoga

Entdecken Sie unsere Produkte: